blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG reaperapogamesblog
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
REAPERAPO



PC vs PS3 vs XBOX sector hádky
pridal REAPERAPO 22.2. 2013 o 20:24



Už veľmi dlhú dobu si isto všetci všímate ako niektorí jedinci tu na Sectore neustále obhajujú svoju platformu a pritom urážajú všetkých tých ktorí hrajú na inej platforme. Ale prečo je to tak? Je naozaj niektorá platforma lepšia ako ostatné alebo je to len názor hráčov, ktorých to rozdeľuje na niekoľko táborov? Podľa mňa skôr nie. Prečo? Ja by som povedal, že každá platforma má svoje pre a proti. Hoci som PC hráč, som skúsil hranie aj na PS3, no nanešťastie som si ešte neskúsil XBOX360, čo môže čiastočne viesť k mojej neobjektivite. 

Aké majú jednotlivé platformy výhody a nevýhody a prečo ich ľudia obhajujú?

Začnime PC. Povieme si pár vecí, ktorými sa obhajci neustále oháňajú v diskusiách. Prvá vec výkon a s ním súvisiace je vyššie rozlíšenie textúr a lepšia kvalita efektov u väčšiny hier, plus v poslednej dobe aj pridané DX11 efekty. V tom sa určite zhodneme. Pri hrách je kvalitná grafika určite plus, ale vážne niekto potrebuje niekto neustále v hre sledovať rozlíšenie textúr napr. lístia? Určite nie, keďže hráč by sa mal v prvom rade sústrediť na hru a nie počítať počet polygónov na obrazovke. Ďaľšou výhodou PC hrania je podpora módov. K mnohým hrám robia fanúšikovia množstvo módov od rôznych grafických módov ako ENB, FXAA injector, texture packov( čiže niektorí hráči, ktorým ide v prvom rade o grafiku si môžu hru graficky vylepšiť), cez rôzne módy questov( prevažne v RPG hrách ako Skyrim, Oblivion,...) až po totálne konverzie.

Najväčšou nevýhodou PC hrania sú častokrát HW požiadavky a to z toho dôvodu, že pokiaľ si chcete nejakú hru zahrať a váš PC požiadavky nesplňuje, môžete urobiť dve veci, buď upgrade HW a Win, alebo kúpa rovno nového PC.

Teraz prejdem ku konzolám. Najväčšou výhodou je že pri hraní na konzole môžte kľudne hrať z pohodlia vášho gauča, poprípadne postele i keď to sa dá aj na PC pokiaľ sa pripojí ovládač, ale určite je to lepšie na konzoli. Ďaľšou výhodou je na XBOXe Kinect a na PS3 Move, čo umožňuje pri hraní pohyb, zatiaľ čo na PC niečo takéto citeľne chýba. Ďaľšou výhodou konzôl sú rôzne exkluzivity ako napr. séria Uncharted pre PS3, alebo séria Halo na XBOX360, ktoré by som si rád zahral, keďže podľa mnohých hráčov sú tieto dve série vynikajúce.

 

Toto je na ktoré som si spomenul pri výhodach a nevýhodach jednotlivých platfôrm, poprípadne som niektoré veci nespomenul, ale jedno som chcel týmto povedať. Je jedno či hráte trebárs na PC, PS3, XBOXE, či Wii, všetci sme hráči, všetci sa radi bavíme hraním ( nevravím, že ním trávime všetok voľný čas, veď každý máme nejaké iné záľuby či povinnosti) a toto by nás spájať a nie rozdeľovať ako také malicherné spory ako je neustála diskusia o tom ktorá platforma je lepšia a následne uráženie hráčov ktorejkoľvek inej platformy.



Prístupov 6877
Kvalita článku
(87,1%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
E3 2015 zostrih hier
[ 20.6.2015] (príspevkov 0)
Knights of the nine Relevation
[ 25.6.2013] (príspevkov 1)
PC vs PS3 vs XBOX sector hádky
[ 22.2.2013] (príspevkov 8)
Gothic 2: Noc Havrana mód Návraty
[ 27.11.2012] (príspevkov 0)